Maarja Kullama: siil Priidik ohustab lapsi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Kullama
Maarja Kullama Foto: Erakogu

Paljudeni on jõudnud ilmselt info kõmutekitavast uuest lasteraamatust «Siil Priidik tahab uut perekonda». Internetikommentaaridega tutvudes on miskipärast näha hirmu, et kui lapsed selle raamatuga kokku puutuvad, siis muutuvad ka nende lapsed homoseksuaalseteks, kirjutab kahe lapse ema Maarja Kullama.

Kes sellest raamatust midagi ei tea, siis see on TEA Kirjastuse poolt välja antud raamat, mis tutvustab lastele erinevaid peremudeleid – ema, isa ja laps; üksikvanemaga kasvav laps; laps, kes on adopteeritud ja ka homoseksuaalsete vanematega kasvav laps. Just selle viimase peremudeli tõttu on raamat ja koguni kirjastus saanud tunda tohutut pahameelt. 

Väga suur negatiivne tagasiside raamatule on inimestelt, kes ei tolereeri homoseksuaalsust, samas ka inimestelt, kelle kommentaare erinevatest internetiportaalidest lugedes tekib mulje, et ei saada päris täpselt isegi aru, mis see homoseksuaalsus on. Palju on tunda hirmu, et kui lapsed selle raamatuga kokku puutuvad, siis muutuvad ka nemad homoseksuaalseteks. Raamatus ei ole sealjuures samast soost vanematega elava tegelase elukirjeldusele teistest rohkem tähelepanu pööratud.

Kommentaare lugedes on mul siiralt ja südamest kahju, et meie seas elab nii palju väärarusaamadega ja sallimatuid inimesi. Siinkohal toon välja mõned näited, mis panevad kahe käega peast kinni hoidma ja küsima, kas tõesti suudab keegi nii mõelda ja isegi öelda? Kommentaarid on võetud internetist nii, nagu need on kirjutatud.

  • Selliseid Gay propagandaga raamatud küll vaja ära põletada ja kohe. See mitte midagi head ei too. Lapse puhas aju vaja sellet lolli raamatust hoida väga!

– Lapsele erinevate peremudelite tutvustamine on autori meelest halb mõte

  • Kui ma nüüd ei eksi siis pole seda seadust veel vastu võetud, seega on see seadusevastane kirjandus. Kuidas see üldse letti sattus? Punasel ajal oleks nii kirjanik, levitaja kui lugeja siberi poole teel olnud või laulnud pagari tn. kambris solot!

– Autor on unustanud, et võib kirjutada igasugu asjadest, mis ainult kirjanikul pähe tuleb.

  • Selline raamat tulekski põletada koos inimesega kes sellise lolluse välja mõtles ! Ainuke perekond mis on õige on ema+isa+lapsed, muidugi sinna juurde mööndusena lõhenenud pered ema+lapsed ja isa+lapsed. See pagana PEDE terror võiks juba lõppeda, isane+isane ja emane+emane ei ole perekond need ei ole jätkusuutlikud ja järglasi neil ei teki, kõik te peded olete ühiskonna viga/väärastus kas siis geenimutatsiooni v kurat teab mille toimel, saan aru, et te hälvikud tahate elada, elage koos kellega tahate aga seda salaja ja teistele peale sundimata. Seda enam ei tohi sellist väärastunud mudelit hakata eksponeerima lasteaia lastele!

– Facebookist on näha, et tegemist on üldse väga vihase mehega. Hiljuti alles uuendas oma profiilipilti, millel neli lauset Eesti riik on meie kodu – kaitseme seda! Ei pededele! Ei neegritele! Ei Kaltsu Taavile!

  • Ega inimene saagi sündides ise midagi valida,aga miks seda tervetele lastele tutvustada vaja on?
     
  • Tore kui sulle meeldiks. Aga tea sa oled suht väheste seas kes seda pooldab, sest pedede arvamust ei võta keegi kuulda. JA SAAGE ARU SEE ON HAIGUS! Mitte ühiskonna mudel! Müts maha indude ees kus saab 10a vanglakaristust. Kahju, et eestis lasti kahst pedest film vändata ja uudistes veel näitas ka HÄBI!
     
  • Sõna «ilukirjandus» on rikutud» – et siiamaani igasugused ülinilbed raamatud, mis trükitud on olnud okeid, aga vot nüüd peremudeleid tutvustav raamat ületas igasugused piirid. Tule, taevas, appi!
     
  • Ükski asi ei õigusta seda kirjastajad kes selle välja andisbsee on lihtsalt haige ja rõve et endal tekib viha selliste vastu, mida veel lastele ei õpetata või ei tehta lugeda! Haiged inimesed!!!
     
  • Me kõik elame Riigis. 
    Ja Riik on rahvas ja inimesed, see on tema põhiresurss
    Riik saab toimida ainult siis kui tal on oma kodanikkond
    Iga kodaniku kohus on teenida oma riiki- ehk taastoota põhiresurssi ehk inimesi
    Seega - kõik, kes propageerivad ja peavad õigeks kooslusi, mis pole võimelised taastootma rahvastiku, on vastuolus Eesti Põhiseadusega, kus öeldakse, et perekond on rahva püsimise alus

     
  • Õpetame lastele jah et pederastia on normaalne, neegrid on head ja tapmine on õige.
     
  • Samamoodi nagu homoseksuaalsus on hälve, on ka sarimõrvari käitumine/teod hälve ja lapsepõlve «kasvatus». Miks te raisk oma kutsikaid siis teisi inimesi tapma ei õpeta?»
     
  • Need raamatud tuleb neile pedepropagandaneegritele tagant sisse suruda ja siis koos nendega põlema panna.
     
  • Ma ei saa aru, kust te võtate väite, et «laps puutub kokku ju nendega niikuinii»? On täiesti välistatud, et korralike vanemate laps selliste peredega kokku puutuks. – et homoseksuaalsed inimesed on ainult mingisugused hälvikud, kriminaalid, alkohoolikud vms?
     
  • Lapsed peaks sellest homo-ja lesbijälkusest kõrvale jätma. See lastele mõeldud ajupesu ajab juba öökima. Kes selle poolt on,eks rääkige oma lastele kodus,et see kõik on normaalne. Ka zoofiilia,loomadega abiellumine ja kõik muu ēbanormaalne siin maailmas. Ja kui teie lapsed saavad pedofiili ohvriks-see ju normaalne,las jätised tegutsevad!
     
Lehekülg raamatust  «Siil Priidik tahab uut perekonda». Foto: Kanal 2/Radar
Lehekülg raamatust  «Siil Priidik tahab uut perekonda». Foto: Kanal 2/Radar Foto: Kanal 2 / Radar

Õnneks, õnneks on ka mõned teistsugused kommentaarid. Mis üritavad üles kutsuda inimesi mõistlikkusele, mõistvusele ja tolerantsusele. Kuid neid kommenteerijaid hakatakse siis kohe maha tegema, süüdistatakse, et nad on rahva vastased (sest rahvas ju ei kannata ometi «sellist» asja) ja avaldatakse lootust, et raamatu pooldajatel sünnivad homoseksuaalsed lapsed – sest see on nende arvates ju maailma kõige õudsem asi. Aga mis siis, kui nende enda laps või lapselaps teatab ühel hetkel, et tead, nüüd on lood nii...

Minul  emana on äärmiselt kõhe ja kurb tunne südames, kui sallimatus ja vihkamist täis ühiskonnas mu kaks last kasvama peavad.

Kutsun üles inimesi olema üksteise suhtes sallivamad ning mõtlema hoolega enne, kui oma suu lahti teete, sest iial ei tea, mis nende sõnade tagajärg olla võib. Rahulikku jõuluootust kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles