Marko Mihkelson: kordan, Eestit rünnatakse!

Mohamed A. El-Erian
, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits (Postimees)

Laulvast revolutsioonist saadik pole sellist survet Eesti identiteedile ja julgeolekule nagu praegu, kirjutab riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL).

Kes ei mäletaks või ei teaks Edgar Savisaare tuntud raadiopöördumist 1990. aasta mais, kui interrindelased korraldasid Moskva mahitusel provokatsiooni Toompea lossi juures. 25 aastat hiljem on olukord justkui pea peal. Keskerakonna värskevana esimehe esinemine Tondiraba hallis tekitas palju küsimusi, sealhulgas ka selle, miks ikkagi Savisaar nii sügavalt oma kodumaad põlgab?

Tegelikult ei ole ju küsimus üksnes Savisaares ja tema reveranssides oma valijatele Lasnamäel. Viimasel ajal on tunda tõsist survet Eesti identiteedi ja julgeoleku põhialustele. Viisil, mida me pole kohanud laulvast revolutsioonist saadik.

Eestit ei ründa täna mitte keegi peale meie endi. Ma ei kuulu nende sekka, kelle meelest on olemas üks ja ainumas tõde. Kuid ühe rahva identiteet ja ruumikuuluvus on miski, mis on kujunenud ühe inimese tahtest sõltumata ning põlvkondi ületades.

Mitmed meie avaliku elu tegelased on erinevatel kaalutlustel ja põhjustel oma hiljutiste esinemiste kaudu süstinud ühiskonda umbusku Eesti seniste suurte valikute ning meie enda kultuuriruumi juurte suhtes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles