Tallinna TVs hirmutati Simsoni võidu korral Keskerakonna langusega

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTV saade «Meedia keskpunkt». Vasakult: Heimar Lenk, Urmi Reinde ja Allan Alaküla
TTV saade «Meedia keskpunkt». Vasakult: Heimar Lenk, Urmi Reinde ja Allan Alaküla Foto: Ekraanitõmmis

Tallinna Televisioonis eile eetris olnud saates «Meedia keskpunkt» ennustas TTV nõukogu esimees Allan Alaküla Keskerakonnale suurt langust, kui Kadri Simson valitakse novembri lõpus partei esimeheks.

Alaküla hinnangul jääb Edgar Savisaare võidu korral Keskerakond Tallinnas ja teistes linnades võimule, kuid ilmselt astuvad mõned liikmed parteist välja

«Kui võidab Kadri, siis arvan, et lühikese aja jooksul, paarist kuust poole aastani, läheb, et Keskerakond jääb Tallinnas võimust ilma. Kadri juhitav Keskerakond päris kindlasti üritab alustada ametlikke koalitsioonikõnelusi nende lubaduste kohaselt, mida ta on saanud, valitsuses osalemiseks,» rääkis Alaküla.

«Aga ma arvan, et pärast seda, kui Tallinnas on Keskerakond võimu kaotanud, järgneb Keskerakonnas suurem segadus. Keskerakonna toetajate seas järgneb suurem segadus, reiting läheb alla, oluliselt.»

Alaküla lisas, et koalitsiooni pääsemiseks peab Simsoni juhitav Keskerakond ka oma poliitikat muutma, aga see õnnestuks vaid mõneks aastaks, sest valimistel saaksid nad väga vähe hääli. «Kuus kohta (parlamendis – toim) on veel optimistlik hinnang,» sõnas ta.

Keskerakonna XV kongress koguneb 29. novembril. Erakonna kongress pidi algselt toimuma augustis, kuid partei esimehe Edgar Savisaare haiguse tõttu lükati see siis edasi. Erakond valib kongressil esimehe, juhatuse, aukohtu esimehe ning revisjonikomisjoni liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles