Tõnis Oja: Volkswagen kui suur seebiooper

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferdinand Porsche oma kahe lapselapsega
1949. a – vasakul Ferdinand Alexander
«Butzi» Porsche ja paremal Ferdinand Piëch. Mõlemast poisist said tõsised tegijad.
Ferdinand Porsche oma kahe lapselapsega 1949. a – vasakul Ferdinand Alexander «Butzi» Porsche ja paremal Ferdinand Piëch. Mõlemast poisist said tõsised tegijad. Foto: Porsche

Maailma suurima autotootja skandaal on praegu üks maailma esiuudistest. Taustal on aga aastakümneid kestnud peretüli Ferdinand Porsche lapselaste vahel, mis oma emotsioonirohkuse ja vastastikuste riugastega annab silmad ette kõige populaarsematele rikaste rasket elu kujutavatele seebiooperitele, kirjutab Tõnis Oja.

Veel viis päeva enne USA keskkonnakaitseameti süüdistust, et Volkswageni grupi autod võltsisid heitgaaside mõõtmistulemusi, oli Volkswageni nüüdseks juba tagandatud tegevjuht Martin Winterkorn maailma tipus. 14. septembri õhtul esitles ta Frankfurdi automessil uut seksikat elektrisportautot – Porsche Mission E-d, mis sai kohe ka hüüdnimeks «Teslatapja».

Grupp oli just äsja tõusnud maailma suurimaks autotootjaks ning viis kuud varem, alles aprillis, oli ta saavutanud võidu Volkswageni pikaaegse nõukogu esimehe Ferdinand Piëchi üle. Üheksa päeva hiljem astus ta aga ettevõtte ajaloo suurima skandaali tõttu oma ametikohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles