President: uurimise algatamine Savisaare vastu näitab kapo meelekindlust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves kinnitas, et Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastu algatatud uurimine näitab, et meil on tugev riik.

President Toomas Hendrik Ilves:

«Olen kindel, et alanud kohtueelne uurimine on igakülgne, süvitsi minev, kõigi asjaolude objektiivne välja selgitamine. Sellise uurimise algatamine, nagu ka näiteks kriminaalmenetlus Tallinna Sadamas toimunu suhtes, kinnitab Riigiprokuratuuri ja Kaitsepolitsei meelekindlust lahendada korruptsioonikuritegusid sõltumata sellest, milline on kahtluse alla sattunud inimese positsioon. See näitab Eesti riigi tugevust.»

Presidendi kantselei kinnitas, et riigiprokuratuur informeeris täna presidenti menetlustoimingutest, mis puudutavad ka Eesti pealinna linnapead ja opositsioonipartei, Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart.

Kaitsepolitsei kahtlustab Savisaart korduvas altkäemaksu võtmises. Kasu sai süüdistuse kohaselt nii Savisaar ise kui ka Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles