Erkki Bahovski: tagurpidi liikuv Eesti

Erkki Bahovski
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Mihkel Maripuu

Need, kes on elanud mõnda aega välismaal (enamikus riikides), teavad, kui mõnus on Eesti e-riik. Eriti pärast seda, kui oled seisnud kuskil sabas, täitnud võõrkeeles blankette ja vaielnud ametnikega. Eestis jääb see osa tavaliselt ära, piisab paarist klõpsust arvutis. E-riik on tõesti võimas Eesti välispoliitiline visiitkaart. Aga see visiitkaart muutub heal juhul halliks tualettpaberiks, kui virtuaalmaailmast välja astuda, kirjutab kolumnist Erkki Bahovski.

Viimastel päevadel oli mul võimalus sõita autoga marsruudil Tallinn–Virtsu. Kogu oma teadliku elu olen seda teed mööda sõitnud ja on olnud vaid paar aastat, mil seal pole olnud remonti. Mõtlesin, et see suvi möödub enam-vähem nii, et Virtsu saab sõita takistuseta, aga võta näpust – umbes Laikülast Kullamaani on tekitatud kolm foori, sõita saab 40 km/h. Siis on veel teeremont Laitse kandis. Kusjuures vaid paar aastat tagasi remonditi sealsamas teed.

Siis loen hiljutist uudist, et maanteeamet kaalub lubatud piirkiiruste muutmist. No milleks küll? Eestis ongi suhteliselt vähe teid, kus saab sõita piirkiirusel. Jürist algab taas remont, mis välistab sõitmise 110 km/h. Pakun, et Tallinnast Virtsu sõites on keskmine kiirus 40–50 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles