Triin Toomesaar: arvamusküljed on keskealise valge mehe nägu

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Toomesaar
Triin Toomesaar Foto: Kuvatõmmis videost

Laupäeval arvamusfestivalil toimunud Tudeng TV otsesaates «Fookus» leidis Triin Toomesaar, et Eesti meedia arvamusküljed on keskealise valge mehe nägu.

Toomesaar leidis, et sotsiaalmeedia on see kanal, kus on võimalik võimendada oma sõnumeid, kui need ei jõua arvamuskülgedele. «Ma arvan, et see on üks viis, kuidas on vaikselt hakanud imbuma need Twitteri avangardi võimsad sõnavõtud ka arvamuskülgedele. Tegelikult arvamusküljed on keskealise valge mehe nägu,» sõnas Toomesaar.

Sergei Metlev arvas, et põlvkondadevaheline erisus jääb ning me saavuta kunagi sellist olukorda, kus noored ja vanad on võrdsed partnerid. «See lõhe alati jääb, mis seal ikka salata, objektiivselt öeldes, kui sul on ikka 40 aastat elukogemust vähem, siis teatud erisused eksisteerivad. See inimene on rohkem näinud kui sina.»

Paides arvamusfestivalil toimus laupäeval Tudeng TV veebisaate «Fookus» vabaõhustuudio otsesaade «Twitteri avangard ehk kellele kuulub õigus arvata». Küsimuste üle, kellele on avatud arvamusküljed ja kust tulevad arvamusliidrid, arutlesid haridusaktivist ja veeruajakirjanik Triin Toomesaar, ühiskonnaaktivist ja poliitik Sergei Metlev ning ajakirjanik ja sotsiaalmeediahuviline Anette Parksepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles