«On’s Eestist saamas põhjala Iisrael?»

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«On’s Eestist saamas põhjala Iisrael?» küsis reede õhtul kell 17 Postimehe laval alanud julgeolekupoliitiline arutelu.

Kuigi Eesti ja eestlased on suurema porinata sisemajanduse kogutoodangust kahe protsendi kulutamise poole rühkinud ka majanduskriisi mustematel päevadel ning erinevalt nii mõnestki naaberriigist pole ajateenistuse kaotamine siin kunagi tõsiselt küsimuse all olnud, tundub, et praegusega võrreldavat huvi riikliku julgeoleku vastu viimase 20 aasta Eestis olnud pole.

Eestlaste enda visa panustamise ja ka liitlaste kõrgenenud kohaloleku tõttu on mitte ainult Eestis, vaid väljaspoolgi vaikselt ringlema hakanud kõnekujund «põhjala Iisrael». Reedeõhtune Postimehe vestlusring otsis vastust küsimustele, kas riigikaitsele saab ka liiga palju pühenduda ja selle pärast liiga palju muretseda, samuti püüdis võrrelda, kuivõrd on pärast Ukraina kriisi puhkemist muutunud naaberriikide ja liitlaste julgeolekutunnetus.

Arutelus osalesid eurosaadik Indrek Tarand, kaitseministeeriumi asekantsler Sven Sakkov, Tallinna Ülikooli teadur Oudekki Loone ning kommunikatsioonibüroo Cloud Media omanik ja vastne Kaitseliidu kapral Lauri Linnamäe. Vestlusringi juhtis Postimehe välistoimetuse juhataja Evelyn Kaldoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles