Postimehe otseülekanded Arvamusfestivalilt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusportaal toob reedel ja laupäeval lugejateni otseülekanded arvamusfestivalil Postimehe alal toimuvatelt aruteludelt.

Reede, 14.08

«Dr. Google, vasta sa!»

Kell 12.00 - 13.30

Kas internetis levivad soovitused tervisliku eluviisi kohta on ka tegelikult tervislikud?

Arutelu moderaator: Postimehe peatoimetaja asetäitja Sigrid Kõiv.

Esinejad: ajakirjanik Hanneli Rudi, perearst Diana Ingerainen, Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse.

«Kas äpid söövad Eesti väikefirmad ära?»

Kell 14.30 - 16.00

Eesti taksojuhtide ellu on tekkinud Taxify ja Uber. Eesti hotellipidajate ellu on tekkinud Booking.com ja Airbnb. Ja see on alles algus. Äpp toob rohkem kliente, aga võtab vastu osa ettevõtte iseseisvusest. Mis on lõpptulemus: kas meil on neist äppidest rohkem  kasu või kahju?

Arutelu moderaator: Postimehe kolumnist Henrik Roonemaa

Esinejad: Uber Eesti tegevjuht Enn Metsar, veebifirma Voog juht Tõnu Runnel, Postimehe majandustoimetuse juhataja Kadri Hansalu ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Verni Loodmaa.

«On's Eestist saamas Põhjala Iisrael?»

Kell 17.00 - 18.30

Ukraina kriisi tõttu laskis NATO käiku lisajulgestusmeetmed oma idaserva riikides ja meie suurim liitlane Ameerika Ühendriigid alustas samaotstarbelist operatsiooni «Atlantic Resolve». Paljud Eesti kodanikud on otsustanud anda omalt poolt lisapanuse riigikaitsesse ja liitunud kaitseliiduga. Sagedased suured õppused ja hävitajate ülelennud on muutunud igapäevaseks eluks. Võime me öelda, et Eesti on militariseerumas? Usutav sõjaline heidutus on antud olukorras ülioluline, kuid kas sellel võib ka olla varjukülgi?

Arutelu moderaator: Postimehe välisuudiste toimetuse juhataja Evelyn Kaldoja

Esinejad: politoloog ja poliitik Oudekki Loone, Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand, kaitseministeeriumi asekantsler Sven Sakkov ja suhtekorraldaja Lauri Linnamäe.

----------------------------------------------------

Laupäev, 15.08

Hommikukohv värske ajakirjandusega

Kell 10.00

Traditsiooniline meediahommik ilmunud ajalehtedest ja digimeediast. Räägime Postimehes toimuvast ja vastame lugejate küsimustele.

Juttu juhib Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv

Esinejad: arvamusfestivalil osalevad Postimehe ajakirjanikud eesotsas peatoimetaja Merit Kopliga.

Kuku raadio «Keskpäevatund» vabas õhus

Kell 12.00 - 13.00

Kuku raadio legendaarne ühiskonnasaade otse kuulajate keskel.

Saatejuhid Mart Luik, Hannes Astok ja Heldur Meerits.

«Kas sotsiaalmeedia kujundab ja kinnistab noorte maailmavaateid?»

Kell 14.30 - 16.00

Sotsiaalmeedias puutuvad noored iga päev kokku erinevate ideedega, mis massilise infovooluna nende Facebooki või Twitteri uudisvoost läbi jooksevad. Sotsiaalmeedia hõlbustab ligipääsu nn peavoolumeediale, aga ka radikaalsele ideoloogiale ja lihtsalt väljamõeldistele/valeinfole. Kas sotsiaalvõrgustikud sulgevad noored alternatiivinfo maailmasse ja aitavad kaasa tulevaste äärmuslaste ideoloogia kujundamisel?

Arutelu moderaator: Postimehe arvamusportaali juht Toomas Randlo.

Esinejad: ajakirjanik Liisa Tagel, veebikonstaabel Maarja Punak, sotsiaalmeedia ekspert Robert Kõrvits.

«Kas Eesti on Balti tiigri tiitlist ilma jäämas?»

Kell 17.00 - 18.30

Viimasel paaril aastal on Läti ja Leedu majandused kasvanud Eestist kiiremini ning Leedu on mitmes konkurentsivõime edetabelis meist mööda vuhisenud. Arutleme, kas Eesti on oma majanduslikku liidripositsiooni isegi Balti riikide seas kaotamas ja mida teha, et see nii ei läheks.

Arutelu moderaator: Postimehe majandustoimetuse juhataja Kadri Hansalu.

Esinejad: SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, Saku õlletehase tegevjuht Margus Kastein, vandeadvokaat Marko Saag.

Foto: Peeter Langovits

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv: meie tänavune kava

 

Oleme osalenud arvamusfestivalil selle ellukutsumisest peale, alati oma lavaga, mida seekord nimetame festivali üldist vaimu silmas pidades alaks. Meie ala leiab festivali külaline tavapärasest kohast, see kohe esimene, kui kesklinnast tulija üles Vallimäele ronib.

Arutelude juhid on kutsunud vestlustes osalema intrigeerivaid ja asjatundlikke külalisi, kuid loomulikult ootavad moderaatorid, et kõik kuulajad neis kaasa lööksid, esitades küsimusi ja aidates teemat oma säravate mõtetega arendada. Jutte juhivad Postimehe tippajakirjanikud, traditsiooniliselt intrigeeriva arutelu pakub avapäeval meie kolumnist Henrik Roonemaa ning laupäeval saab publik kaasa elada Kuku raadio «Keskpäevatunni» sünnile.

Tänavuse kava puhul hakkab silma, et meie erilise tähelepanu all on veebis toimuv. See on meie arvates ajakohane, mitte ametnikujutt e-riigist, vaid päriselu. Postimees ise pole ju ka ammu enam ainult paberleht, vaid elav multimeediakeskkond. Loomulikult saab kõigele, mis Postimehe alal toimub, elada otse kaasa portaali Postimees.ee vahendusel ükskõik, millises maailma otsas. Kuid elu näitab, et kõige ägedam on olla ise sündmuskohal ja miks mitte õigel ajal sõna sekka öelda.

Postimehe ala on ka tore kohtumispaik, kus lugeja-vaataja saab ajakirjanikel nööbist kinni võtta ning anda tagasisidet ning omapoolseid soove ja soovitusi.

----------------------------------------------------

Postimehe vahendusel on lugejatel võimalik reedel vaadata ka BNS Live'i arvamusfestivalilt. Teemaks on «Presidendivalimised 2016 – mida oodata?».

Kadri Liik (Euroopa Välissuhete Nõukogu programmidirektor, ajakirjanik ja analüütik), Hannes Rumm (Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht ja ajakirjanik) ja  Ainar Ruussaar (ajakirjanik ja ERRi juhatuse liige) räägivad, kuidas tulevad eelseisvad presidendivalimised, keda peetakse võimalikeks kandidaatideks ning missugust kampaaniat on oodata. Esinejad vaatavad tagasi varasematele kampaaniatele ja presidentidele ning ka Toomas Hendrik Ilvese ametiajale ja proovivad vastata küsimusele, milline president oleks Eestile ideaalne. 

Vestlust juhib ajakirjanik Anvar Samost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles