Postimees 1938. aastal: käivad võitlused Tshankufengi pärast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wenelased ründasid teisipäewal jaapanlasi kaks korda. Esimene rünnak löödi tagasi. Teisipäewa õhtul algas teine rünnak. Jaapani lennuwägi löögiwalmis.

Sõulist, 3. augustil (Havas). Jaapani armee suur peakorter Koreas teatab: 2. augusti hommikul kell 9 pataljon Nõukogude Wene wägesid, mille ees liikus 9 tanki, asus ründama Tshankufengi kõrgustikku, kuid löödi tagasi. Wenelased jätsid maha 3 tanki. Rünnaku eel pommitasid 12 Wene lennukit Tshankufengi ja Shatsaopingi.

Korea armee esindaja seletas, et Wene wäed, kes pühapäewal lahkusid Tshankufengi kõrgustikult, on sest saadik korduwalt pommitanud jaapanlaste positsioone. Jaapani lennukid on walmis õhku tõusma, niipea kui antakse käsk. Samuti on Jaapani maawäed lahinguwalmis.

Nõukogude teade lahingu kohta. Nõukogude lennukid ei olewat lennanud Mandzhukuo ja Korea kohal. Nõukogud «tahawad wältida sõjalisi aktsioone». Moskwast, 3. augustil (Tass). Teisipäewa warahommikul alustasid Jaapani wäed uut rünnakut Tshankufengi kõrgustikule Nõukogude Wene territooriumil. Wõitlused kestsid kogu päewa. Jaapani wägede tulekul Nõukogude territooriumile tulistati neid suurtükkidest ja lennukitelt. Jaapanlaste kahjud on wäga suured.

Nõukogude kompetentsetest ringkondadest lükatakse energiliselt ümber Jaapani telegraafiagentuuri ja Jaapani lehtede poolt lewitatud teated, nagu oleks Nõukogude pommilennukid lennanud üle Mandzhukuo ja Korea territooriumi.

Jaapani sõjaministeerium teatab, et Tshankufengi wahejuhtumi algus. saadik on Jaapani wäed kaotanud 3 ohwitseri ja 27 sõdurit surmasaanutena ja 67 meest haawatuina. Wenelaste kaotused on 70 surnut ja 250 haawatut. 03.08.1938

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles