Postimees 1921. aastal: rahva tahtmine peab Eestis valitsema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kaja» on meie lehes ilmunud artikli «Kas doktr. või prakt. pol. kunst» puhul ärevusse sattunud ja püüab artiklis ettetoodud väidete vastu vaielda. Nagu ikka, teeb ta seekord oma ülesande äärmiselt lihtsaks ja katsub küsimusest seega üle saada, et võtab meie artiklist välja mõne üksiku lause ja teeb nendest omavolilisi järeldusi. Meie avaldasime arvamist, et äärmine pahempoolsus Eestis vähe pinda leiab ja selle võitu Eestis karta ei ole, sest kommunistid ja iseseisvad sotsid ise on end sedavõrd kompromiteerinud, nii et karta ei ole, nagu hakkaks meie rahvas oma enamuses kommunistilist diktatuuri toetama.

«Kaja» seletab aga sellest väitest välja, nagu oleksime meie selle poolt, et kommunistid ja nende poolehoidjad ringi käiksid ja kihutustööd teeksid! Igatahes on tarvis iseäralikku mõtlemisaparaati, et sarnastele järeldustele jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles