Postimees 1902. aastal: armudraama Ameerikas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seda ja teist.

Amerika romaan. Kaks noort Amerika naesterahvast New-Yorkist, Evelina ja Delly, sõitsivad Wisconsinasse, kus nad terve talve viibisivad. Kuna nad seal ühte ja teise kohta välja sõitsivad, hakkasivad nad mõlemad üht noort indianlast armastama. Armukadeduse pärast läksivad mõlemad neiud kangesti tülisse, sõimasivad ja peksivad koguni ühteteist. Sellele järgnes muidugi kahevõitlus. Mindi revolverite pääle välja ja neiu, kellel esimese kuuli õigus oli, haavas oma vaenlast õlast, aga õnneks kergesti. Sõbrannad leppisivad ära, aga mis selle loo kangelasesse puutub, siis armastas ta üht Judiani neiut ja ei aimanudki, et tema pärast neidude vahel kõik oli sündinud.

Õhulaevas üle Sahara kõrbe. Prantsuse õhulaevasõitja Debureau tahab õhulaevas üle Sahara kõrbe sõita. Laeva plaanid on juba valmis tehtud. Pallisse mahub 12–13 tuhat kantmeetrit vesinikku ja võib kuni 1000 meetri kõrguseni tõusta. Et Debureau plaan on veel viis seltsilist laevas kaasa võtta, kahe nädala jaoks toidumoona, tarberiistu, sõjariistu jne., siis peab pallil ka sellekohane suur sõitmise jõud olema. Laeva korv saab kahekordne. Üleval on kolme inimese jaoks magamisruum, all istuvad sõitjad, kes laeva juhatavad ja teaduslisi uurimisi toime panevad.

22.04.1902

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles