Priit Pullerits: Visa hing. Kirglik

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine rahandus­mi­nister Jürgen Ligi (RE) oma viimasel pressikonverentsil.
Endine rahandus­mi­nister Jürgen Ligi (RE) oma viimasel pressikonverentsil. Foto: Erik Prozes

Ajakirjanik Priit Pullerits ärgitas kümmet sotsiaaldemokraati jürgenligilikult otse ehk spontaanselt ütlema, mida nad arvavad kohalt kangutatud rahandusministrist tegelikult.

Eiki Nestor nägi ette, et ükskord see juhtub. Ta on ju Jürgen Ligi tundnud kaks kümnendit, enda sõnul temaga igasugu jamasid helpinud, aga ka üheskoos Eestis uut loonud. Nende pikim vaidlus, kas tööandja kulutused töötajate tasemekoolitusele on erisoodustus või mitte, vältas koguni üle kümne aasta. Ja lõppes tehniliselt võttes viigiga.

Aga sekeldus, millesse Ligi eelmisel nädalal Jevgeni Ossinovskit manitsedes sattus, oli temasse sisse kodeeritud, tõdeb Nestor, riigikogu sotsiaaldemokraadist esimees.

«Ta võiks meist järgmise põlvkonna suhtes leebem olla,» soovitab Nestor. «Aga ta on kole kriitiline. Kui ta on oma erakonnaski kellegi kohta sõnu pruukinud, on need olnud ka valdavalt noored inimesed. Võtku seda, et noored inimesed ei oma [nõukogude aja] pagasit, mis meil temaga on, kui positiivset asja, mitte kui negatiivset – siis tulevad ka hinnangud adekvaatsemad. Arvan, et peaksime Jürgeniga olema uhked selle üle, et noored ei elanud nõukogude ajal. Aga tema nagu paneb seda neile pahaks.»

Otsekohesus ja üleolek

Ligi on tuntud otseütleja – ja see on talle varemgi sekeldusi põhjustanud. Seetõttu, olgu ausalt avaldatud, on intrigeeriv katsetada, mis moodi reageerivad sotsiaaldemokraadid, kelle roll Ligi ametist kangutamisel oli kahtlemata otsustav, kui ärgitada neid sama moodi siiralt, PR-ametnikest kohitsematult arvamust esitama – ja kelle teise kui ikka Lig­i kohta.

Loe edasi Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles