Reedel Õpetajate Lehes: lapsevanemad koolielus, talentide arengukeskus, uus muusikaliteater tulekul

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedesest Õpetajate Lehest saab lugeda lapsevanemate osalusest koolielus, murest looduse ja tehnika huvihariduse pärast, maailma talentide arengukeskusest, muutuste teel olevast Tallinna balletikoolist ja paljust muust.

Kool huvitavaks – alustame nüüd ja kohe!

3. jaanuaril arutas Huvitava Kooli mõttekoda oma eesmärke aastani 2020. Arutelul osalesid Huvitava Kooli ideevõistluse esseede autorid, õpetajad, koolijuhid, õppejõud, koolipidajate esindajad ja teiste eluvaldkondade inimesed.

Õigus kasutada sõnu ja käsi

Lastekaitse liidu president Loone Ots kirjutab, et lastekaitse liit on Eestis juba veerandsada aastat seisnud lapse õiguste eest, kuid lisaks õigustele peab laps teadma ka oma kohustusi.

Lapsevanemad kooli

«Kesk-Euroopas osalevad vanemad palju rohkem igapäevases koolielus kui Eestis. Kooli ümber elab ja toimetab pidevalt lapsevanemate kogukond,» kirjutab Huvitava Kooli mõttekoja  liige Kersti Kaljulaid.

Mure looduse ja tehnika huvihariduse pärast

Tehnikahuvihariduse ringe-klubisid on Eesti koolide juures väga vähe. Tallinna ülikooli klassiõpetajate lõpukursus tegi sel aastal seminaritööna ülevaate kümnes maakonnas pakutavast huvitegevusest, et selgitada välja, kuidas on I−II kooliastme õpilastel võimalik harrastada loodusteaduse ja tehnikaga seotud tegevusi.

Muusikaõpetus võiks rokkida

Tõnn Sarve arvates peaks igasugune õppimine algama tuttavast ja lähedasest ning kulgema vähem tuttava ning kaugema mõistmise suunas.

Tulevikuimpeeriume loovad andekad

Maailma tuntuima talentide arengukeskuse, John Hopkinsi ülikooli andekate noorte keskuse vilistlaste seas on nii Facebooki looja Mark Zuckerberg kui ka laulja Lady Gaga, rääkis keskuse nõunik Julian Jones TÜ teaduskooli 9. jaanuaril toimunud konverentsil «Talendid tuleviku teenistuses».

Tallinna balletikool muutuste teel

Balletikoolis on toimumas mitmeid muutusi, räägib legendaarne baleriin ja tantsuõpetaja Tiiu Randviir. Eelkõige on balletikool nüüd senisest avatum, püütakse võimalikult palju osaleda väljaspool kooli toimuvatel esinemistel ja konkurssidel, väga hea on koostöö Estonia ja Vanemuise teatriga.

Segregatsioonilt kaasavale haridusele

Kui Soomes on HEV-lapsi hinnanguliselt seitse protsenti ja meil 18 protsenti, siis siin on käärid kas määratluses, meie õppekavades või ootustes, mis on palju suuremad kui Soomes.

Eesti ja Afganistani hariduskoostöö

Kui ameeriklased ja jaapanlased ehitavad Afganistani ülikoolile uusi hooneid, siis eestlased aitavad sel sõjast laastatud maal kõrghariduse taset tõsta, kirjutab Tallinna ülikooli teadur Mart Laanpere.

Kas tulekul on uus muusikaliteater?

24. jaanuaril esietendub Kaari ja Jaanika Sillamaa muusikal «Lumivalgeke». Tuntud muinasloo on lavastanud Tallinna 32. keskkooli 11. teatriklassi õpilane Kaarel Orumägi. Ka näitetrupp ja lavastusmeeskond koosneb õpilastest ja üliõpilastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles