Argo Ideon: see võib kõik olla

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ideon
Argo Ideon Foto: Toomas Huik

Lugesin Facebookis ca 5000 korda jagatud tundmatu autori postitust, et valitsuse eesmärk on sihilik maa inimestest tühjendamine, et seejärel tühjale alale kaevandusi rajada. Maa alt gaasi kättesaamiseks tuleb auku pumbata vagunitäied kemikaale, mille kohaleveoks ehitatakse uus raudteeliin Rail Baltic. Pole usutav? Aga miks nad siis seda raudteed nii kõvasti pushivad?

Mind informeeriti, et tegu on õige ja julge väljaastumisega, mis pakub alternatiivset vaadet peavoolumeedia manatud, filtreeritud pildile.

Ammutamiseks kõlbliku kildagaasi olemasolust Eestis küll fakte pole, kuid milleks detailidesse klammerduda. Kui vaade on alternatiivne, pole nõutav mingeid tõendeid esitada või spetsialistide kinnitust otsida.

Mis mulle sellega seoses aga meelde tuli?

Tuli meelde septembrikuus nähtud videoklipp, milles Eesti pealinna munitsipaaltelevisiooni peatoimetaja ja tuntud riigikogulane arutlevad omavahel järgmiselt:

1: «Minule tundub, et kogu Al-Qaeda on CIA poolt genereeritud organisatsioon.»

2. «No paistab nii.»

1. «Mingisugust tegelikku Al-Qaedat ei ole olemas ja selle on ameeriklased lihtsalt välja mõelnud või genereerinud.»

2. «See võib kõik olla.»

Edasist juttu ei suutnud pea enam kinni pidada, kuid tõepoolest, kui juba paistab, siis nii ka paistab. Meenus ka joonis suuremate ajalehtede tiraažide kohta, kus Maalehe number tegi aasta algul kõva sööstu ülespoole. Sel ajal ilmub lehes teatavasti traditsiooniline, Igor Mangi koostatud horoskoop. Mõtlesin varem, et tegu on kõrge meelelahutusväärtusega materjaliga, aga nüüd taipan, et see on ikkagi alternatiivne elamise juhis.

Eestis on ju olemas lausa alternatiivse vaate levitamisele ekstra pühendunud teabekanalid. Väikese sirvimisega pole raske neid leida ning tutvuda juba täpsemalt, kes on maailma kontrollivad nähtamatud jõud ning kuidas reptiilid saavad inimverd juues «kokaiini laksu». Suhteliselt hiljuti pälvis reptiilidest ja valgusolenditest teavitamine ka 5000-eurose toetuse Eesti avaliku sektori poolt.

Tõesti ei saa aru, miks neid valguskiiri pole seni piisavalt ühiskonna peale lastud. Ilmselt seepärast, et inimeste eest varjata probleemide tegelikke põhjusi ja süüdlasi.

Palk on väike? Süüdi on illuminaadid, kes peavad salakoosolekuid uue maailmakorra kehtestamiseks, kus palgatõus on keelatud. Lasteaedades ei jätku kohti? Reptiilid istuvad põrandal ja keelduvad lahkumast.

See võib kõik olla, Ameerikat pole olemas ja kuu on tehtud juustust.

Kuid selle jutu lõppu tuleb hoopiski 1980ndate punkbändi Generaator M lauldud variant Hando Runneli värsiridadest:

Üks lapsesuu on lausunud,

et oled loll kui saabas,

kui usud kurje vaimusid

või nõidu Pässa rabas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles