Karjääri häbiväärne lõpp

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kwame Kilpatrick
Kwame Kilpatrick Foto: AP/Scanpix

USA kohtu otsus saata Detroidi endine linnapea, 43-aastane Kwame Kilpatrick altkäemaksuvõtmiste ja väljapressimiste tõttu 28 aastaks vangi tähendas Demokraatliku Partei kunagise tõusva tähe karjääri häbiväärset lõppu. See on üks pikimaid tipp-poliitikule määratud vanglakaristusi Ühendriikides läbi aegade.

Ringkonnakohtuniku Nancy Edmundsi sõnul peab kohtuotsus saatma avalikkusele sõnumi, et korruptsiooni ei kavatseta taluda ja et sedalaadi äritegevus on läbi. Ta eelistas raisata oma andeid rikastumisele, lisas kohtunik.

Detroidi oma poiss Kilpatrick valiti 2001. aastal, mil ta oli 31-aastane, kodulinna juhiks. Sel ametikohal töötas ta aastatel 2002–2008. Linna pankrotis, mis juhtus tänavu, endist meeri otseselt süüdistada ei saa, kuid kohtu hinnangul halvendas tema tegevus Ühendriikide tööstuse kunagise sümboli finantsseisu märkimisväärselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles