Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

FOOKUS Ühemeheametiühing võitleb reservväelaste majandusliku kindlustunde eest

Reservväelane ja kaitseliitlane Kalvi Kirspuu on viimased poolteist aastat proovinud poliitikuid veenda reservväelase palka kehtestama.
Reservväelane ja kaitseliitlane Kalvi Kirspuu on viimased poolteist aastat proovinud poliitikuid veenda reservväelase palka kehtestama. Foto: Erakogu

Järvamaal elav füüsilisest isikust ehitusettevõtja, reservväelane ja kaitseliitlane Kalvi Kirspuu võttis enne eelmisi riigikogu valimisi ühendust mitme Eesti poliitikuga, et leida lahendus reservväelaste õiglasemaks tasustamiseks. Poliitikute leigusest häiritud mees pöördus hiljuti õiguskantsleri poole.

Võitlust reservõppekogunemiste õiglasemate hüvitise eest alustas Kalvi Kirspuu (47) enne möödunud riigikogu valimisi. «Keegi ei tohi oma riikliku kohustuse täitmise tõttu kaotada sissetulekus,» leiab mees, kes võrdleb riigi kaitsmist ja reservõppekogunemisel osalemist emadusega ja leiab, et reservväelased peaksid sarnaselt vanemapalga saajatega oma sissetuleku säilitama.

Kirspuu on olnud kohusetundlik reservväelane. 2022. aastal osales ta nii Kirde maakaitseringkonna kevadisel reservõppekogunemisel kui ka sügisesel välkõppekogunemisel Okas. Kaitseliidu Järva malevas on Kirspuu nüüdseks tegutsenud kaheksa aastat.

Tagasi üles