Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MARTIN EHALA Ära usu hundi juttu (12)

Copy
Donald Trump on etteaimamatu ja Kamala Harris suur teeskleja. Valijail ei jää üle muud, kui lähtuda kandidaatide identiteedist ja tegudest, mitte nende sõnadest.
Donald Trump on etteaimamatu ja Kamala Harris suur teeskleja. Valijail ei jää üle muud, kui lähtuda kandidaatide identiteedist ja tegudest, mitte nende sõnadest. Foto: Mandel Ngan

Rahvasuu ütleb targalt, et hundil on need hullud jutud, karul kõned kavalad. Seda näitavad hästi ka käimasolevad USA presidendivalimised, kirjutab Fookuse toimetaja Martin Ehala.

Vanal hallil ajal keskendusid valimiskampaaniad programmile ja valetamine võis poliitikule saada saatuslikuks. Tänapäeval tuleb hääletada identiteedipõhiselt, sest lubadused ei maksa midagi.

Võib muidugi arvata, et poliitilise kultuuri erosioon on osalt tingitud just Donald Trumpi halvast eeskujust, kes on kogu oma poliitkarjääri jooksul üsna edukalt suutnud jääda puutumata peaaegu kõigist süüdistustest tema vastu. Kuid nagu Peeter Espak tänases Fookuses kirjutab, on osa neist süüdistustest otseselt valed ja osa kujutab endast karakterrünnakuid, mille eesmärk ongi inimese mainet määrida sääsest elevanti tehes.

Tagasi üles