Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

PEETER ESPAK Ka Eesti meedia võimendab võltsnarratiive Trumpi kohta (9)

Copy
Woke-aktivistid armastavad kujutada Turumpi natsi ja rassistina, ning selliseid süüdistusi on kõlanud ka tema poliitilistelt oponentidelt. Fotol täispuhutav Trumpi kuju hoidmas käes Ku-Klux-Klani valget näomaski Pasadenas Californias.
Woke-aktivistid armastavad kujutada Turumpi natsi ja rassistina, ning selliseid süüdistusi on kõlanud ka tema poliitilistelt oponentidelt. Fotol täispuhutav Trumpi kuju hoidmas käes Ku-Klux-Klani valget näomaski Pasadenas Californias. Foto: Patrick Fallon

Enamik demokraatide partei ja neid toetava meedia õuduslugudest Donald Trumpi kohta leiab Eesti autorite poolt võimendamist, kamaluga sappi ja hurjutusi juurde lisades, kirjutab orietalist ja usundiloolane Peeter Espak.

Võltsuudisloomes lähtuvad kampaaniameistrid ning poliitikud sümbioosis oma parteid toetava meediaga eelkõige sellest, et keskmine valija ei tõtta esitatud info tõesust kontrollima, vaid usaldab automaatselt seda, mida partei telekanal räägib või ajaleht kirjutab. Samas on kõik algallikad video ja teksti kujul ju meediatarbijale ammugi internetist kiirelt leitavad.

Enamik demokraatide partei ja neid toetava meedia narratiividest on valimiskampaanias muutunud üha läbinähtavamalt propagandistlikuks, kuigi võltsuudiseid Donald Trumpi väidetavatest Venemaa sidemetest ja NATOst väljaastumisest on märgatavalt vähem kui varem.

Tagasi üles