Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MEELIS OIDSALU Ärme lükka oma kaitseedu kalevi alla

Fookuse rubriigi «Võim ja julgeolek» toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse rubriigi «Võim ja julgeolek» toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis on mõned vanema põlve kaitsepoliitikud pühendunud riigikaitse probleemide sisulise avaliku arutelu summutamisele ning üritanud naasta nullindatel neile harjumuspäraseks saanud ähmase loosunglikkuse aega. Selle asemel võiksime hoopis välisinvestoritele ja liitlastele faktipõhiselt ja julgemalt rääkida sellest, kui tugevaks on Balti regiooni kaitse saamas tänu viimastel aastatel tehtud otsustele, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Usutlesin mõni aeg tagasi üht Eesti ettevõtjat, kes ütles, et Eesti riik teeb küll pingutusi oma julgeoleku tugevdamiseks, aga välismaal ei saa keegi eriti aru, et teemaga tõsiselt tegeldakse. Ta tõi näiteks teisi agressiivses naabruskonnas majanduslikku edu nautivaid riike nagu Soome, Lõuna-Korea ja Iisrael, kes on suutnud üles ehitada tugeva riigi kuvandi.

Nende riikide kohta ei räägita seda, kuidas neid kohe-kohe rünnatakse, vaid et nad on kindlad oma kaitstuses ja päriselt valmis ohte tõrjuma. «Mida rohkem tööd tehakse nii sisu kui ka turundusega, seda parem,» ütleb ettevõtja.

Tagasi üles