Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Käsi pulsil Kui Kaljulaid valitakse, kas sugu saab olema vaba? (3)

Copy
Lia Thomas elas elu esimesed 21 aastat mehena ja otsustas siis sugu vahetada. Pildil on ta valmistumas stardiks USA eliitülikoolide ujumisvõistlustel naiste võistlusklassis. Thomas tegeles ujumisspordiga ka mehena, kuid ei saavutanud tipptulemusi. Naiste võistlusklassis on ta osutunud palju edukamaks.
Lia Thomas elas elu esimesed 21 aastat mehena ja otsustas siis sugu vahetada. Pildil on ta valmistumas stardiks USA eliitülikoolide ujumisvõistlustel naiste võistlusklassis. Thomas tegeles ujumisspordiga ka mehena, kuid ei saavutanud tipptulemusi. Naiste võistlusklassis on ta osutunud palju edukamaks. Foto: Mary Schwalm

Kalle Muuli ja Martin Ehala arutasid 4. oktoobril Kuku saates «Käsi pulsil» kellest saaks parim EOK president, mis mõju võiks olla õiguskantsleri ja riigikontrolöri kriitikal riigieelarve põhiseaduspärasuse kohta, kuidas edeneb kärpefestival ja millised on uudised käsumajanduse rindel.

Eesti olümpiakomitee valib 11. oktoobril omale uue presidendi. Kandidaate on kolm: president Kersti Kaljulaid, Urmas Sõõrumaa ja Erich Teigamägi.

Muuli hinnangul ei ole viimasel ajal isegi vabariigi presidendivalimiste ajal olnud nii palju debatte kandidaatide vahel ja see on igati teretulnud, sest rahvale pakub see suurt rõõmu ja lõbu.

Ehala: «Olen nõus, et tippspordis tõenäoliselt ei tule Eestis kunagi olukorda, kui me peame olema tülis selle pärast, kas üks sportlane võib naisteklassis võistelda või mitte. Aga koolispordis võib see väga hästi juhtuda, nii nagu see on juhtunud paljudes lääneriikides. Ma leian, et Eesti olümpiakomiteel on transsooliste suhtes seisukoha hoidmine väga oluline. Kui tekib hoiak, et ei ole midagi, kui teismeline noormees võistleb tüdrukutega samas klassis, siis see kahju, mis sellest Eesti spordile tekib, ja naiste võistlusspordile iseäranis, on meeletu.»

Tagasi üles