Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

VOLDEMAR TOMUSK Šariaati juba tahetakse, aga selleni pole Euroopas veel jõutud (6)

Multi-kultuuritusest tõusevad vaid verised tülid. Kahe kuu tagune meeleavaldus Ühendkuningriigis migrantide toetuseks.
Multi-kultuuritusest tõusevad vaid verised tülid. Kahe kuu tagune meeleavaldus Ühendkuningriigis migrantide toetuseks. Foto: Martin Pope/ZUMA Press Wire

Kultuursed inimesed saavad omavahel ikka kuidagi hakkama, aga multi-kultuuritusest tõusevad vaid verised tülid. Revolutsiooniliselt meelestatud vasakpoolne seltskond üksnes rõõmustab selle üle, kirjutab filosoof ja haridussotsioloog Voldemar Tomusk.

Pole saladus, et ennemuistsel ajal oli rohi rohelisem ja taevas sinisem. Näiteks võis isegi tavaklassi reisija viisaka lennufirma lennul ilma raha maksmata endale klaasi veini või purgi õlut paluda. Mõnikord isegi kaks, kui viisakalt küsida osati.

Kunagi sellistel ammustel kaunitel aegadel juhtusin päeval pärast seda, kui kuulus soome autosportlane Mika Häkkinen oli Hungaroringil jälle mehetegusid teinud, lennukis Budapestist Helsingisse lendama. Meeleolu lennukis oli teadagi ülev. Ühel hetkel tegi üks lähedal istuv vennasrahva esindaja erakordse avastuse ning teatas oma reisikaaslasele ekstaatiliselt: «Kaljat on talon puolelta!» («Õlu on tasuta!»), mille peale viimane pöördus lennusaatja poole lootusrikka karjatusega: «Hei, bartender!» («Hei, baaridaam!»).

Tagasi üles