Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

PRIIT-KALEV PARTS Paleoliitiline mõtleja Linkola kutsus inimest koju pöörduma (3)

Copy
Pentti Linkola soovitas toa soojaks kütmise asemel kanda kampsunit. 2022. aasta energiakriisi ajal tuldi selle mõtte peale ka täiesti iseseisvalt Euroopa kabinettides.
Pentti Linkola soovitas toa soojaks kütmise asemel kanda kampsunit. 2022. aasta energiakriisi ajal tuldi selle mõtte peale ka täiesti iseseisvalt Euroopa kabinettides. Foto: Kaius Hedenström

Küsimused, kas inimene on hea või halb või millal ta kurjale teele astus – olgu kivikirve, adra või aurumasina leiutamisega –, on olemuselt teoloogilised küsimused. Pentti Linkola ande eripära seisnes selles, et ta suutis suurtest «teoloogilistest» komistuskividest üle hüpata ning sealt edasi minna, selgitab Linkola eestindaja Priit-Kalev Parts.

Küsimused, kas inimene on hea või halb või millal ta kurjale teele astus – olgu kivikirve, adra või aurumasina leiutamisega –, on olemuselt teoloogilised küsimused. Pentti Linkola (pildil) ande eripära seisnes selles, et ta suutis suurtest «teoloogilistest» komistuskividest üle hüpata ning sealt edasi minna.

Pentti Linkola 1932–2020.
Pentti Linkola 1932–2020. Foto: Wikimedia Commons
Tagasi üles