Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

JAAK VALGE, ANDRES AULE Lastele tuleks vanemate kaudu anda hääleõigus (7)

Lapsel ei ole poliitilist väljundit, sealhulgas ka teda ennast teravalt puudutavates küsimustes. Vanemale võiks lapse esindamiseks anda valimisel lisahääle.
Lapsel ei ole poliitilist väljundit, sealhulgas ka teda ennast teravalt puudutavates küsimustes. Vanemale võiks lapse esindamiseks anda valimisel lisahääle. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Laste huvid on alaesindatud ja seetõttu on lapsed kaotajate positsioonil, kellel ei ole poliitilist väljundit, sealhulgas ka neid endid teravalt puudutavates küsimustes, kirjutavad erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid liikmed Jaak Valge ja Andres Aule.

Sündimuse vähenemisest Eestis on palju räägitud. On ka põhjust, sest sündide arv Eestis on väike ja viimastel aastatel eriti kiiresti kahanenud, vajudes mullu mitme sajandi madalaimale tasemele. Väikese sündimusega on hädas ka suurem osa lääneriike.

Eestis, isegi kui tooksime ohvriks siinse eestlaste osakaalu, ei aita rahvastiku vananemise vastu ka sisseränne. Vastupidi. Kuna meie peamistest sisserändemaadest ehk idaslaavi kultuuriruumi maadest pärit inimeste sündimus on meie omast veel väiksem, ei lahenda nende sisseränne meie rahvastikuprobleeme, vaid hoopis teravdab neid. Kui me just ei lepi üha uute ja uute immigrantide tulekuga, kes hakkaksid juba varem tulnutele pensione teenima.

Tagasi üles