Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

FOOKUS Gunter Pauli: tuhandest väikesest sammust saab kokku revolutsioon (3)

Taastava majanduse visionäär, ettevõtja ja innovaator Gunter Pauli. Pildil küsitleja Mihkel Kunnus, Gunter Pauli vastuvõtja ja saatja Eestis Ave Oit ning Gunter Pauli.
Taastava majanduse visionäär, ettevõtja ja innovaator Gunter Pauli. Pildil küsitleja Mihkel Kunnus, Gunter Pauli vastuvõtja ja saatja Eestis Ave Oit ning Gunter Pauli. Foto: Sille Annuk

Belgia visionäär Gunter Pauli leiab, et nüüdisajal õpetatakse lastele liiga palju seda, mis on võimatu, selle asemel et näidata fantaasia ja reaalsuse piiri muutlikkust.

Olukord maailmas on rohkem kui sünge, olgu pilk demograafial, majandusel või ökoloogial. Te olete vägagi tuntud ettevõtja ja majandusteadlane, kellel on juurdepääs paljudele täiskasvanukõrvadele, ometi leiate, et lastelugude kirjutamine on hea viis vajalike ühiskondlike muutuste esile kutsumiseks? Tunnistan, et kolm lapse isana puudutab see teema mind isiklikult.

Ma olen kuue lapse isa. Sellest algab kõik. Isa murest ja hoolest. Sa tead, et kollaps on vältimatu, aga isana, lapsevanemana, on sul terav pidevusetaju. Isiklik kollaps – surm – on niikuinii vältimatu, aga lapsed kehastavad pidevust.

Tagasi üles