Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MARTIN EHALA Ilus pikk poiss tantsib jälle kaerajaani (6)

Copy
Hando Runneli allegooria pikast poisist, kes ennastunustavalt kaerajaani tantsis, väljendab tahtmatust tunnistada massiimmigratsiooni ohtusid. Pilt pärineb meeste tantsupeolt 2010. aastal.
Hando Runneli allegooria pikast poisist, kes ennastunustavalt kaerajaani tantsis, väljendab tahtmatust tunnistada massiimmigratsiooni ohtusid. Pilt pärineb meeste tantsupeolt 2010. aastal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti on 40 aasta suurimas migratsioonikriisis, aga probleemi isegi ei tunnistata mitte, rääkimata soovist seda lahendada, kirjutab Fookuse toimetaja Martin Ehala.

Kolmkümmend aastat on möödas taasiseseisvumisest, kuid mis immigratsiooni puutub, siis oleme taas 1980. aastate algusega sarnases olukorras. Nõukogude ajal saabunud immigrante pole aga suudetud veel ühiskonda sulandada.

Mõningast edu on küll saavutatud, kuid protsess ei ole kaugeltki lõppenud. Eesti venelaste kogukonda hästi tundvate allikate kohaselt on umbes viiendik nendest nn Kremli-meelsed ždun’id (tuletis venekeelsest sõnast ootama), kes siiani (ja pärast Ukraina sõja algust eriti) loodavad Eesti taasliitmist Venemaaga.

Tagasi üles