ERKO SOOLMANN Kogukonnad saavad KAH-aladel teha senisest teadlikuma valiku

Erko Soolmann
, RMK juhatuse liige
Copy
KAH-alad on Eesti Vabariigi omanduses olevad metsad, mille majandamisel tuleb vastavalt seadusele arvestada avaliku huviga ja otsustusprotsessidesse tuleb kaasata kogukondi. Siiani on see kulgenud väga problemaatiliselt.
KAH-alad on Eesti Vabariigi omanduses olevad metsad, mille majandamisel tuleb vastavalt seadusele arvestada avaliku huviga ja otsustusprotsessidesse tuleb kaasata kogukondi. Siiani on see kulgenud väga problemaatiliselt. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Asumilähedaste või muul moel kogukonnale oluliste metsade majandamise peamine eesmärk on säilitada metsa hüved pikemal ajateljel. Metsa sotsiaalne väärtus on seatud teadlikult esikohale ja koostöös kogukonnaga arutatakse läbi, kuidas parimal moel tagada selle väärtuse järjepidevus, kirjutab RMK juhatuse liige Erko Soolmann.

Kõrgendatud avaliku huviga alad (KAH-alad) ei tähenda tingimata kodulähedast metsa. See võib olla ka näiteks suusarajaga piirnev mets. Laiemalt võttes on tegu metsaga, kuhu inimene satub tihedamini aega veetma.

Mullu heakskiidu saanud arengukavaga aastani 2028 võttis RMK üheks eesmärgiks planeerida laiapindselt ja kaasavalt. Inimestel peab olema selge arusaam, mil viisil on neil võimalik osaleda tegevuste planeerimises ja milline saab olema tööde tulemus.

Tagasi üles