RUUBEN KAALEP Roheline rahvuslus ja konservatiivne looduskaitse

Ruuben Kaalep
, SA Eestlaste Eesti juhataja (EKRE)
Copy
Ruuben Kaalep: «Mullu esitasin koos EKRE Otepää osakonnaga taotluse määrata kõik Tartu maratoni radade äärsed metsad KAH-alaks ehk puhkemetsaks. RMK sai aga haisu ninna ja tegi märtsis seal lageraie. Mina seda asja nii ei jäta!»
Ruuben Kaalep: «Mullu esitasin koos EKRE Otepää osakonnaga taotluse määrata kõik Tartu maratoni radade äärsed metsad KAH-alaks ehk puhkemetsaks. RMK sai aga haisu ninna ja tegi märtsis seal lageraie. Mina seda asja nii ei jäta!» Foto: Ruuben Kaalep

Üks keskne küsimus on, kas eestlastel on targem teha asju lääne moodi, püüdes muuhulgas järele aimata sealset raiskavat eluviisi, või säilitada enda omapära ja sellega koos enda veidrused. Paradoksaalselt aitab kõige paremini tugevdada rahvuslikku ühtsust just see, et väärtustatakse kohalikke eripärasid, nii keelemurdeid kui ka looduskooslusi, kirjutab roheline patrioot, SA Eestlaste Eesti juhataja Ruuben Kaalep (EKRE).

Igal kevadel avaldab maa-amet uued Eesti kohal tehtud aerofotod. Olen sealt ikka jälginud oma kodumetsa, mis on säilinud kui saareke üha tormisema ookeani keskel.

Linnulennul Eesti maastikku ülalt vaadates avanevad võimsad kontrastid. Pealetungiva valglinnastumise ja lageraiearmide keskel on veel selliseid saarekesi – jäänukeid Eesti pärandmaastikest. Need on maastikud, mis on sajandite jooksul kujunenud inimese ja looduse koostöös ning säilitavad mälestust meie ökoloogilisest ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles