Erik Aru Euroopa majanduslikud hädad vaikselt süvenevad (9)

Erik Aru
, arvamustoimetaja
Copy
Saksa valitsuskoalitsioon on majanduspoliitiliselt jõudnud patiseisu. Vasakult paremale majandus- ja kliimakaitseminister Robert Habeck (rohelised), rahandusminister Christian Lindner (FDP) ja liidukantsler Olaf Scholz (SPD) Bundestagi istungil. foto: Tobias Schwarz/AFP/Scanpix
Saksa valitsuskoalitsioon on majanduspoliitiliselt jõudnud patiseisu. Vasakult paremale majandus- ja kliimakaitseminister Robert Habeck (rohelised), rahandusminister Christian Lindner (FDP) ja liidukantsler Olaf Scholz (SPD) Bundestagi istungil. foto: Tobias Schwarz/AFP/Scanpix Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Euroala majanduse struktuursed probleemid on ilmsed. Kas need aga ka kedagi tegutsema panevad, küsib arvamustoimetaja Erik Aru.

Euroopa majanduse struktuursed probleemid on juba hulk aastaid tasapisi pead tõstnud ja päris keeruline on neist mööda vaadata. Mõnigi poliitiline jõud siiski püüab endiselt seda teha, niipaljukest kui võimalusi avaneb. See muudab tulevikuväljavaated veelgi ebamäärasemaks. Selge, et midagi peab muutuma, aga mis ja kuidas?

Näiteks Šveitsis Zürichis paikneva nõustamisfirma Porta Advisors juhatuse esimees Beat Wittmann on Euroopa Liidu tuleviku suhtes võrdlemisi positiivselt meelestatud. Analüüsiettevõttele Alpine Macro kirjutatud ülevaates leiab ta, et EL on viimastel kümnenditel mitu korda suutnud end kokku võtta, kui häda käes.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles