MEELIS OIDSALU Mida mõeldakse Eesti kindralitest Kremlis?

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Laiguline vorm ausse! Kindral Martin Herem on lisaks kaitseväe sõjalise võime arendamisele osutanud tähelepanu ka stiiliküsimustele.
Laiguline vorm ausse! Kindral Martin Herem on lisaks kaitseväe sõjalise võime arendamisele osutanud tähelepanu ka stiiliküsimustele. Foto: Tairo Lutter

Kindral Martin Herem võttis maaväelase otsekohesusega taas sõna sõjalisest ohust ja sellest, et kaitsevägi saab selle ohu saabumist ennetada või ennetuse luhtumisel aitab vastast võita. Toimetaja Meelis Oidsalu arutleb, kuidas on lahkuva kaitseväe juhataja sõnumid ja nende esitamise stiil NATOt ja Eestit mõjutanud.

Küsisin ühelt 17. aprillil Eesti Teaduste Akadeemia üldkogul publiku seas olnud akadeemikult hiljem kommentaari, kuidas jäi ta rahule kindral Martin Heremi esinemisega. «Hea oli. Olin olulises osas nõus, vahest oleksin ise vähem reljeefne,» sõnas akadeemik, lisades veel, et uut kaitseväe juhti ta ei tunne, aga loodab sama stiili jätkumist.

Ka ühes suures ajalehetoimetuses tekitas kindrali veebis üle kantud esinemine akadeemikutele palju kõneainet. «Kaitseväe juhataja on vastutusest tulenevalt mõtteprotsessis mitu sammu avalikkusest ees. Kui ta räägib sellest ausalt, tekib vaatajatel liigne ärevus, natuke ülepingutatud ohutaju,» kirjeldas enda ja oma kolleegide emotsioone üks ettekannet jälginud tuntud ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles