Peeter Koppel Kõik polegi tegelikult nii halvasti? (21)

Peeter Koppel
, Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja
Copy
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Rohkem inimesi võrdub rohkem ideid, mis viib parema eluni. Aga teatud eeldustel, kirjutab Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja Peeter Koppel.

Teil on võimalik siit kõrvalt lugeda tasaarengust. Olgu öeldud, et ma pole selles loos peaaegu mitte millegagi nõus. Vaidlema ma aga ei hakka, sest olen oma seisukohti tasaarengu (kestliku kahanemise) suhtes juba varem väljendanud. Küll aga arvan ma, et majandusest huvituvatele inimestele on erinevate mõtteviisidega tutvumine kasulik. Seega lugege ja kujundage oma seisukoht iseseisvalt. See tasaarengu lugu on teie jaoks.

Selle asemel aga, et hakata jälle tasaarengut kritiseerima, tutvustan hoopis diametraalselt vastupidist mõtteviisi – nimelt superküllust! Marian L. Tupy ja Gale L. Pooley avaldasid paar aastat tagasi raamatu pealkirjaga «Superküllus: lugu rahvastiku kasvust, innovatsioonist, inimkonna õitsengust ja külluslikust planeedist». Loomulikult annab nende nimede guugeldamine tulemusi, mis viitavad sellele, et kuigi tegemist on kompetentsete inimestega, võisid nad otsida küsimusi neid vaevavatele vastustele, kuid see selleks.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles