FOOKUS Kümnetest tegevajakirjanikest saavad sõja ajal valitsuse heeroldid

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Küllap ka rahvusringhäälingu «Aktuaalses Kaameras» võib sõja ajal näha riigikantselei või kaitseväe toodetud ajakirjanduslikku sisu.
Küllap ka rahvusringhäälingu «Aktuaalses Kaameras» võib sõja ajal näha riigikantselei või kaitseväe toodetud ajakirjanduslikku sisu. Foto: Pärnu Postimees

Meediamajade personali osalemine kaitseväe reservõppekogunemistel ja Eesti sõjalisel kaitsel tuleb tsiviil-militaarsuhetele kasuks, juhul kui suudetakse teadvustada ja maandada kaasnevad lojaalsuskonflikti riskid, kirjutab toimetaja Meelis Oidsalu.

Valitsuse kommunikatsioonikeskus ja kaitseväe strateegilise kommunikatsiooni keskus võivad sõja ajal ka ise hakata uudisajakirjanduslikku sisu tootma. Pole välistatud, et sõjaaegses «Aktuaalses Kaameras» hakkame toimetuse tehtud saates nägema riigi toodetud videomaterjale ja reportaaže, kus tuntud tegevajakirjanikud järsku keskvalitsuse sõnumeid edastavad. «See aga ei tähenda [riigi] loodava materjali domineerimist meediapildis, pigem täiendab seda,» selgitab riigikantselei valitsuskommunikatsiooni büroo juht Rasmus Ruuda.

Kaitseväe strateegilise kommunikatsioonikeskuse õppekogunemistel osalenud ütlevad, et seal tuleb ka boheemlikel ajakirjanikel kiiresti harjuda sõjaväelise korraga, ent õppustel on olnud pigem huvitav. Pildil ühe teise eriala reservväelaste õppekogunemine.
Kaitseväe strateegilise kommunikatsioonikeskuse õppekogunemistel osalenud ütlevad, et seal tuleb ka boheemlikel ajakirjanikel kiiresti harjuda sõjaväelise korraga, ent õppustel on olnud pigem huvitav. Pildil ühe teise eriala reservväelaste õppekogunemine. Foto: Pärnu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles