EDETABEL Eesti kõige mõjukamad kantslerid on Keit Kasemets ja Merike Saks (10)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Kliimaministeeriumi kantsleri Keit Kasemetsa jaoks on 2024. aasta tõehetk. Selle aasta lõpuks peab valmima kaualubatud kliimaseadus.
Kliimaministeeriumi kantsleri Keit Kasemetsa jaoks on 2024. aasta tõehetk. Selle aasta lõpuks peab valmima kaualubatud kliimaseadus. Foto: Madis Veltman

Kui viimastel aastatel on sõjast tulenevalt keskvalitsuse tähelepanu olnud jõuministeeriumide arendamisel, siis tänavu määravad Eesti elu kliimaministeerium ja rahandusministeerium. Nende kahe ametkonna hingeelust annab ülevaate toimetaja Meelis Oidsalu, keda nõustas Eesti keskvalitsuse tegemisega hästi kursis olev ekspertide žürii.

Oleme minister Kristen Michaliga pikalt tööl ja päeva lõpuks kipub õhk otsa saama, tunnistas kliimaministeeriumi värske kantsler Keit Kasemets mullu septembris Postimehele.

Superministeeriumi hoone sõna otseses mõttes halvast sisekliimast on hoone valmimisest saati juttu olnud. Eesti keskvalitsuse elu hästi tundvate ekspertide sõnul on Michali-Kasemetsa tandem hapnikuvaesest töökeskkonnast hoolimata hetkel üks paremini toimivaid lahingupaare, mis näib praeguses koosseisus ministeeriumide võrdluses olevat kõige rohkem tasakaalus. «Minister on määranud poliitilised valikud ning kantsler tagab rakendamise,» räägib üks asjatundja.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles