FOOKUS USA professor: lääne probleem on individualism (11)

Martin Ehala
, Fookuse «Ühiskonna ja inimese» toimetaja
Copy
Meeleavaldus antisemitismi vastu New Yorkis 31. jaanuaril 2024. Meeleavaldajad süüdistasid linna koolidevalitsuse juhti David Banki võimetuse pärast piirata antisemitismi New Yorgi koolides.
Meeleavaldus antisemitismi vastu New Yorkis 31. jaanuaril 2024. Meeleavaldajad süüdistasid linna koolidevalitsuse juhti David Banki võimetuse pärast piirata antisemitismi New Yorgi koolides. Foto: Milo Hess

California osariigi Long Beachi ülikooli emeriitprofessor, evolutsioonipsühholoog Kevin MacDonald andis Postimehele jaanuari keskel videointervjuu, milles analüüsis juudi vähemuse mõju Ameerika Ühendriikide poliitikale ja ühiskonnale ning selle seoseid vasakliberalismiga.

Iisraeli-Hamasi sõda on pinnale toonud ootamatuid allhoovusi – suur osa vasakliberaalselt meelestatud üliõpilasi on nii häälekalt asunud toetama palestiinlasi, et kalduvad antisemitismi. Ülikoolide sponsorid on seepeale ähvardanud rahastamise lõpetada.

Pole saladus, et vasakliberaalse woke-kultuuri kants on USA tippülikoolides. Ameerika evolutsioonipsühholoog Kevin MacDonald (80) on kirjutanud monograafia «Kriitikakultuur» («​The Culture of Critique», 1998), mis toob esile juudi haritlaste ja aktivistide rolli vasakliberalismi esiletõusus Ühendriikides ning esitab teesi, et selle eesmärk oli killustada ameerika rahvusidentiteeti juudi etnilistes huvides.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles