Margus Tinno Kinnisvarainvestor mõelgu oma peaga (1)

Margus Tinno
, Colliers Internationali Eesti partner
Copy
Margus Tinno.
Margus Tinno. Foto: Tairo Lutter/Postimees

Eesti kinnisvaral on läinud oluliselt paremini kui mõnel suuremal lähiturul, kuid olukord on üpris ebakindel, kirjutab maaklerifirma Colliers partner Margus Tinno.

«Kinnisvara» on ilmselt üks eestikeelsetest sõnadest, mis leiab aktiivset kasutust sõltumata vanusest, soost, asukohast, haridusest või ametist. Eesti õigekeelsussõnaraamat seletab seda näidetega «paigutas raha kinnisvarasse», «kinnisvaraarendus», «kinnisvaramaakler», «kinnisvaraomanik», «kinnisvaraturg». Seega küllaltki üheselt mõistetav ja argipäevane nähtus. Või kas ikka on?

Eesti kinnisvaraturg on tänaseks ca 30-aastane ehk valmis astuma täiskasvanu ajastusse. See on vanus, kus fundamentaalsed asjad tunduvad piisavalt paika loksunud ja selged, et oma peaga otsustada. Viimased kolm kümnendit on andnud meile piisavalt õppematerjali, kuidas edukalt, ja eelkõige, kuidas ebaedukalt kinnisvarasse investeerida. Me tahame uskuda, et ajalugu õpetab, kuid samas kipume seda kordama. Arusaadav, kuivõrd uus investoripõlvkond teab ja tahab ju ikka teha paremini, kavalamalt ja julgemalt kui eelmine. Probleemiks kujuneb taas ja taas fundamentaalse majandusloogika sein.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles