GARRI RAAGMAA Balti raudtee on vajalikum kui eales varem (46)

Garri Raagmaa
, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži direktor
Copy
Ameerika Ühendriikide tankirühma Abrams tankid saabusid 2015. aastal Eestisse suurõppusele Siil mööda praegust raudteed.
Ameerika Ühendriikide tankirühma Abrams tankid saabusid 2015. aastal Eestisse suurõppusele Siil mööda praegust raudteed. Foto: Ardi Hallismaa/Eesti kaitsevägi

Kuigi Rail Baltic on minetanud oma väärtuse Vene transiiditeena ega tasu end majanduslikult ära, on sellel suur sõjanduslik tähtsus. Samuti edendaks see Pärnus ettevõtlust, leiab Tartu Ülikooli Pärnu kolledži direktor​ Garri Raagmaa.

Baltimaid läbiva raudtee ehk Rail Balticu (RB) ehitamisega on meil üks rist ja viletsus. Hilinenud selgitustöö sünnitas võrreldes Läti-Leeduga palju vastalisi (Lätis on kodanike vastuseis päris tugev, vt Veiko Spolitis «Rail Baltic Lätis meedia turmtule all»). Tartlastest intellektuaalid näiteks. Et kui nemad sõita ei saa, siis ärgu saagu keegi.

Üllatuslikult protestib ka osa rohelisi. Et tohutu suur maa raisatakse ära ja loodusele tehakse hirmsat kahju. Huvitav, miks nad märksa suurema keskkonnamõjuga neljarajaliste maanteede vastu ei võitle. Siis leidsid linnumehed metsast metsise ja Lõuna-Pärnumaa planeering tuli uuesti teha. Ekrelased lootsid protestijate poolele asudes lisahääli saada ja mobiliseerisid oma pooldajad. Jne.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles