Peeter Koppel Ärge palun sattuge jälle paanikasse! (2)

Peeter Koppel
, Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja
Copy
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Mäletan selgelt, kuidas käitusid turud, kui selgus, et Ühendriikide presidendiks on paljude jaoks ootamatult saanud suhteliselt värvikas tegelane, kirjutab Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja Peeter Koppel.

Alguses oli pahandust (isegi paanikat) palju, minu telefon oli punane ja postkast täitus päringutega, mille ärevuse aste oli suurem kui isegi siis, kui tuli seletada, et miinusega kauplev nafta hind ei ole maailma lõpp, vaid teatud perioodi ladustamisressursi puudus. Mures olid nii kliendid, meedia kui täiesti tavalised väikeinvestorid.

Võib-olla kumises neil peas meediast läbi jooksnud tsitaat Nobeli preemia laureaadilt, kes oli teatanud, et juhul kui see n-ö värvikam kandidaat võidab, siis ei taastu (aktsia)turud enam «mitte kunagi». Nobelist on nobelist ja ega tavaline inimene ei pea teadma, et see konkreetne teadlane on aegade jooksul kujunenud oma julgete, kuid ekslike hinnangute kontekstis legendaarseks – alates interneti mõju alahindamisest kuni ühe üpriski eduka väikeriigi majanduse kohta kummaliste arvamuste esitamiseni välja. Viimane ajas muide õigustatult pahaseks isegi selle väikeriigi kikilipsuga presidendi. Nii pahaseks, et sellest tehti isegi ooper. Vist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles