Me ei tea, kes on järgmine kaitseväe juhataja, küll aga teame, et koalitsioonierakondadel on eelarvesegadustest tulenev huvi leida sellesse ametisse inimene, kes ei nõuaks avalikult kaitsekulu kasvu üle kolmeprotsendilise miinimumi. Kuulekusest eelarveküsimustes võib saada kaitseväe juhataja valikul kriitiline faktor, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Kaitseväe juhataja kindral Martin Heremi enneaegne lahkumisavaldus tabas avalikkust nagu välk selgest taevast või siis nagu Hispaania rakett Endla raba laugast. Kindralite ootamatut tagasiastumist käsitletakse sageli protestiavaldusena, seega otsiti ka Heremi sammust protestinoote.

Täna me ei tea, mis oli kindrali ootamatu sammu taga, kuivõrd oli otsus tingitud isiklikest äratundmistest ja palju poliitilistest tehioludest. Võib-olla polegi mõtet kindrali lahkumises erilist intriigi otsida. Kaitseväe juhataja võib ju ka lahkuda siiras usus, et on andnud endast parima ning et kellegi teise värske pilk ja teine stiil viib siit kaitseväge paremini edasi.

Kommentaarid (8)
Copy