MIHKEL KUNNUS Meie IME-last ähvardab Euroopa haige mehe nakkus (13)

Mihkel Kunnus
, Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja
Copy
IME-isad Edgar Savisaar, Mikk Titma, Tiit Made ja Siim Kallas 1988. aastal ETV saates. Eesti iseseisvuse taastamisega kaasnes otsustav pööre Läände, majanduse avanemine, ekspordile orienteerumine ja muu hulgas sündimuse järsk langus.
IME-isad Edgar Savisaar, Mikk Titma, Tiit Made ja Siim Kallas 1988. aastal ETV saates. Eesti iseseisvuse taastamisega kaasnes otsustav pööre Läände, majanduse avanemine, ekspordile orienteerumine ja muu hulgas sündimuse järsk langus. Foto: Harald Leppikson/Wikimedia Commons

Üks Saksamaa majanduskriisi keskne põhjus on suurima demograafilise segmendi liikumine maksumaksjate hulgast riigi kuluridadele, mitte ainult energiakriis ja katsefragmendid rohepöördest. Eesti on Saksamaast ainult sammukese maas, hoiatab toimetaja Mihkel Kunnus.

Kui ma mõtlen oma kadunud vanavanematele, siis võiksin neid muigamisi nimetada passiivseteks anarhistideks, sest nad olid end riigist – va «Süsteemist» – maksimaalselt lahti haakinud.

Kummalgi neli talve haridust. Eelarve ja käive olematud. Aga näe, said kolm last ja kümme lastelast. Toit tuli põllult ja oma laudast, küte metsast, vesi kaevust. Tööd tegid rahulikus tempos hommikust õhtuni ja seda iga päev («Lehmal põle pühapääva, latseke!»).

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles