MAIA PUNAK Reformierakond jätkab vaimse töö alaväärtustamist (2)

Maia Punak
, Põlva Kooli õpetaja
Copy
Loosungid oktoobri lõpus Toompeal toimunud meeleavaldusel õpetajate palgatõusu toetuseks.
Loosungid oktoobri lõpus Toompeal toimunud meeleavaldusel õpetajate palgatõusu toetuseks. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse lubadus tõsta õpetajate palka kolm protsenti võinuks olemata olla. See ei lahenda ühtegi probleemi haridussüsteemis, vaid on häbiväärne ning näitab otsustajate võimetust olukorda hallata, kirjutab elupõline õpetaja Maia Punak.

Olen jõudnud sellesse ikka, kus inimene hakkab vihastamise asemel imestama. Peaminister Kaja Kallase sõnul oleme üle jõu elanud ja tuleb, nagu vanarahvas ütleb, «suu seki järgi seada». Vägisi meenub möödanik, kui eeslikese nina ette riputati kommunismiporgand, millele kunagi järele ei jõutud, isegi mitte viisaastaku plaane nelja aastaga täites.

Samasugune on meie teekond täna ja eesmärgiks on ideaalses korras eelarvega Riik. Mitte inimesed, meie ainus hindamatu ressurss, vaid Riik. Meie praegune võimalus olukorra muutmiseks on end parun Münchhauseni kombel soost välja tirida. Muud varianti pole: Eestist saab kas parimale haridusele ja teadusele toetuv nutikas väikeriik, kus kõik normaalselt toime tulevad, või odava tööjõuga doonorriik ümbritsevatele maadele. Ja sealt edasi pole mõtet heietada rahvuse ja kultuuri kestlikkusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles