FOOKUS Rahandusministeeriumi muretus eurorahade küsimuses võib hakata rohepööret pärssima (3)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Euroopa Liidu toetused aitavad Eestil vajalikke reforme läbi viia. Kliimaministeerium teatas hiljuti, et eurotoetuste abil rajatakse lähiajal Eestisse 122 uut elektriautode laadimispunkti.
Euroopa Liidu toetused aitavad Eestil vajalikke reforme läbi viia. Kliimaministeerium teatas hiljuti, et eurotoetuste abil rajatakse lähiajal Eestisse 122 uut elektriautode laadimispunkti. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Riigikontroll ja Eesti Pank kinnitavad kui ühest suust, et Eesti võiks euroraha varem kasutusse võtta. Rahandusministeerium probleemi ei näe, kuigi ministeeriumi venitamise tõttu eurotoetuste rakenduskavaga tekib Eesti elanikele reaalne rahaline kahju. Praeguse suhtumise jätkudes võivad lähiaastail miljonid eurod toetusraha kasutamata jääda, kirjutab toimetaja Meelis Oidsalu.

Rahandusminister Mart Võrklaev (Reformierakond) oli 20. novembril toimunud riigikogu riigieelarve erikomisjoni istungil, kus komisjoni esimehe Urmas Reinsalu (Isamaa) eestvedamisel vaagiti euroraha kasutamise efektiivsust, eriliselt ergas. Ta pidi küll õige pea koosolekult lahkuma, enne seda pidas aga maha enda kohta energilise ja ladusa kõne, milles keskendus haridus- ja teadusministeeriumi euroraha kulutamise ja finantsjuhtimisvõime kritiseerimisele.

Pärast Võrklaeva lahkumist selgus, et haridusvaldkond oli saanud rahandusministrilt ebaõiglase rappimise osaliseks. Seda kinnitas hiljem Postimehele ka haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Kristi Nemvalts. Ka riigikontroll annab selles vaidluses õiguse haridus- ja teadusministeeriumile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles