MIHKEL KUNNUS Kas elektriauto ikka on keskkonnasõbralikum kui tavaline auto?! (4)

Mihkel Kunnus
, Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja
Copy
««Titanicu» elefiktritseerimine ei sulata jäämägesid selle teel.» Meem, mis pilkab usku, et massiline elektrifitseerimine päästab planeedi taluvuspiire ületava tsivilisatsiooni.
««Titanicu» elefiktritseerimine ei sulata jäämägesid selle teel.» Meem, mis pilkab usku, et massiline elektrifitseerimine päästab planeedi taluvuspiire ületava tsivilisatsiooni. Foto: Kuvatõmmis

Elektri- ja sisepõlemismootoriga autode keskkonnajälgede võrdlemiseks ei piisa kaugeltki ainult kilomeetri kohta süsihappegaasi emissiooni hindamisest, hoiatab endine füüsikaõpetaja Mihkel Kunnus.

Elektri- ja sisepõlemismootoriga autode keskkonnajälje võrdlemiseks ei piisa kaugeltki ainult süsihappegaasi emissiooni hindamisest kilomeetri kohta.

Teadusfilosoofiline käibetõde on, et teadus tegeleb reaalsuse mudelitega ja mudelid on juba definitsiooni järgi lihtsustused. Iga mudeli puhul on midagi arvesse võetud ja midagi kõrvale jäetud (maailma täiesti täiuslik mudel, selline, kus on kõik selle omadused alles, on maailm ise, eks).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles