Ellen Elvira Tulvik Õigussüsteem peab teenima ka rahvuslikke majandushuve

Copy
Vandeadvokaat Ellen Elvira Tulvik.
Vandeadvokaat Ellen Elvira Tulvik. Foto: Iris Kivisalu

Eesti on olnud nii viieline iga ELi initsiatiivi ülevõtmisega, et oma riiklike eripärade ja huvide analüüs ja maksmapanek on kogemata tagaplaanile jäänud, kirjutab vandeadvokaat Ellen Elvira Tulvik.

Eesti õigus on noor. See on modernne, üsna paindlik, päris õiglane. Euroopa Liidu liikmesus ja ühise õigusruumiga liitumine on ilma kahtluseta olnud kõige parem majanduslik otsus Eesti taasiseseisvumise ajast, ja ka põhjus, miks meil on võimalus ja privileeg hädaldada praegu majanduse kehva seisu pärast, olles Euroopa tugevate keskmiste seas.

On tõesti nõme, kui koduintressid on kallid ja maksud tõusevad. Siiski tuletaksin ettevaatlikult meelde mitte nii kauget minevikku, kus koduintressid olid vähemalt sama kallid ja tulumaksumäär oli 26 protsenti. Samuti tuletaksin meelde veidi varasemat aega, kus meie ja ülejäänud Euroopa vahel olid piirid ja tollid ning kus meie arvamust mitte ainult ei kuulatud, vaid ei küsitud ka. Tagasi vaadates oleme päris pika maa maha käinud, ja mured on hetkel hoopis teisel tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles