Fookus Maailmalõpp jääb ära (14)

Peeter Koppel
, Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja
Copy
Shellenbergeri meelest on kogu tuumaenergia ümber keerlev narratiiv olnud süstemaatiliselt ebaaus ja süüdi on selles apokalüptilised ökoaktivistid. Pildil Taipingling tuumaelektrijaama teise korpuse ehitus Huizhous, Guangdongi provintsis Hiinas.
Shellenbergeri meelest on kogu tuumaenergia ümber keerlev narratiiv olnud süstemaatiliselt ebaaus ja süüdi on selles apokalüptilised ökoaktivistid. Pildil Taipingling tuumaelektrijaama teise korpuse ehitus Huizhous, Guangdongi provintsis Hiinas. Foto: Imago/ScanPix

Just selliselt pealkirjastas kõigile stereotüüpsetele professionaalse (rohe)aktivisti kriteeriumitele vastav Michael Shellenberger oma nüüdseks juba kolm aastat tagasi ilmunud raamatu, kirjutab Fookuse «Raha ja majanduse toimetaja» Peeter Koppel.

Nimelt viis Shellenbergeri tee (haritud) ökoaktivistina teda tõdemuseni, et praegu looduskaitse- ja eriti kliimateemadel domineerivad hüsteerilised seisukohad pole sageli ei faktipõhised ega mõistlikud. Seega leidis ta ühel hetkel, et on kahte tüüpi looduskaitsjaid – apokalüptilised ja humanistlikud. Raamatus sai ta aga hakkama domineeriva narratiivi suhtes pärispatuga ning teatud mõttes on ta «ökoringkondadest» tänaseks n-ö ekskommunikeeritud. Ei aidanud seegi, et ta oli ajakirja Time hinnangul keskkonnakangelane (Hero of the Environment) või kliima- ja roheenergiateemade guru.

Michael Shellenberger. FOTO: Michael Shellenberger/wikimedia Commons
Michael Shellenberger. FOTO: Michael Shellenberger/wikimedia Commons Foto: Michael Shellenberger/Wikimedia Commons
Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles