Peeter Koppel Ei, ma olin tegelikult lihtsalt kade! (2)

Peeter Koppel
, Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja
Copy
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Põhimõtteliselt käitub turg alati otsustaval hetkel viisil, mis teeb valu maksimaalsele võimalikule hulgale turuosalistele, kirjutab Fookuse «Raha ja majanduse» toimetaja Peeter Koppel.

Te ikka teate, mis on eestlase lemmikkommentaar ükskõik kellele, kes ükskõik mille suhtes kriitiline on – seda eriti internetis? Teate? Ei tea? Selleks kommentaariks on «Sa oled lihtsalt kade!». See on fantastiline – kiirtühistamine, mis automaatselt justkui võtab igasuguse kaalu olgu või teadusliku põhjendusega argumentidelt, mida esitavad ka isikud, kellel võib olla kõnealusel teemal suisa kompetents.

Näiteks minu kompetentsi olemasolu üle ühes kitsas valdkonnas võib muidugi diskuteerida, kuid ühel hetkel leidsin ma selle «lihtsalt kade»-argumendi enda kohta suisa meediaväljaandest. Nimelt olin ma suutnud loo autori meelest hakkama saada pahateoga. Pandeemia majanduslike tagajärgede leevendamiseks tehtud rahatrüki turboepisood oli ju just tõuganud üles kõike, mis finantsvara järele lõhnas. Peaaegu tasuta ülikülluslik likviidsus oli loonud keskkonna, kus hiiglaslik (ja kasvav) kogus raha ajas üha kõrgema riskiga taga üha madalamat tootlust. Ja mida tegin selle juures mina?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles