FOOKUS Kaja Kallas tõstab meediaga peetavas võitluses panuseid (5)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallasel on Reformierakonna juhina jätkamiseks eesolevatel juhi valimistel toetus tagatud ning ta võib teha taas poliitilisi tulevikuplaane.
Peaminister Kaja Kallasel on Reformierakonna juhina jätkamiseks eesolevatel juhi valimistel toetus tagatud ning ta võib teha taas poliitilisi tulevikuplaane. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/SIPA

Idavedude skandaali kaks peategelast – peaminister Kaja Kallas ja tema abikaasa Arvo Hallik – pakuvad jätkuvalt meediale kõneainet ning on oma tõrksusega selgituste esitemisel ja paari jätkualgatustega aidanud kaasa skandaali venimisele enam kui kuuenädalaseks. Kui alguses oli peaminister eituses ja umbkaitses, siis vahepeal on Kallas ja tema toetajad ennast kogunud ning proovivad idavedude skandaali meediakriitiliste vastutorgete taustal ajakirjandusliku liialdusena näidata, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Peaministri isiklik meedia ümberkasvatamise eriprogramm sai alguse kohe 23. augustil, ERRi ajakirjanikule Madis Hindrele antud avaintervjuu ajal, kui ajakirjanikku nimetati alatuks, kuna see küsib peaministri käest küsimusi tema abikaasa Vene ärisidemete kohta. Hiljem on Kallas lubanud kommunikatsiooni parandada.

Kes vaatas ETV 20. septembri saadet «Esimene stuudio» või on kuulanud kaht viimast Vikerraadio saadet «Stuudios on peaminister», võis veenduda, et 23. augusti intervjuuga võrreldes pole Kallase hoiakus ja toonis leebumist toimunud, pigem on frustratsioon ajakirjanike aadressil kasvanud. Selle väljendamisel on valitsusjuht jätkuvalt rabe, ohvrihoiak on veelgi tugevnenud ja väljendub ka tõrksas, vahel mühaklikus toonis, millega ta ajakirjanikke kostitab.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles