FOOKUS Kaja Kallas ja noogutajad: peaminister eelistab lähikonnas lojaalsust kompetentsusele (35)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
«Hetkel toimib Reformierakonnas tandem, kus Kaja Kallas otsustab ja Mart Võrklaev noogutab,» ütleb üks oravate siseeluga kursis olev allikas.
«Hetkel toimib Reformierakonnas tandem, kus Kaja Kallas otsustab ja Mart Võrklaev noogutab,» ütleb üks oravate siseeluga kursis olev allikas. Foto: Sander Ilvest

Vastu ootusi kavatseb Reformierakond novembris toimuvatel erakonna juhi valimistel üles seada Kaja Kallase ainukandidatuuri. Praegusel ja eeldatavasti ka tulevasel esioraval on inimeste usaldamisega probleem ja see paistab välja ka tema personalivalikutes. Idavedude skandaali aitab aga Kallasel üle elada n-ö sooargument, leiab toimetaja Meelis Oidsalu oma värskes analüüsis.

Kaja Kallasele pole poliitikas miski kergelt tulnud. Kui 2011. aasta riigikogu valimistel välja teenitud isikumandaadi (Kallas kandideeris samas Harju- ja Raplamaa ringkonnas koos toonase peaministri Andrus Ansipiga) puhul võis kaasa aidata tema isa Siim Kallase varasem tuntus, siis 2013. aasta kohalikel valimistel astus ta erakonna peakontoriga sõtta, kui kandideeris peakontori kandidaadi vastu Harju piirkonna juhiks ja võitis.

Kallas oli toona ka oravate tugevaim kandidaat Tallinna linnapea kohale, kuid erakonnaga kooskõlastamata loobus ta Tallinnas kandideerimast ja võitis valimised hoopis Viimsis. Erakonnas seda ei unustatud ja hiljem tuli Kallasel eurosaadikuna taluda erakonnakaaslase Jürgen Ligi avalikku mõnitust.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles