MEELIS OIDSALU Kas Eestis on metsandusvaldkonda viimastel kümnenditel üldse juhitud? (7)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Eero Vabamägi

Kliimaministeeriumi loomisel vähendati tippjuhtide arvu, samas vajab metsandus just strateegilisel tasemel eestvedamist, mida RMK oma loomuliku kallutatuse tõttu teha ei saa. Uuel ja senisest väiksema juhtide arvuga kliimaministeeriumil ei pruugi metsa jaoks aega jääda, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Meediaportaali Levila eestvedaja Daniel Vaarik püüdis hiljutise pikema projekti vältel aru saada, milliseid andmeid Eestis metsanduse kohta vallatakse ning kas neid kuidagi ka valdkonna juhtimiseks kasutatakse. Pärast kümmet artiklit pidi ta tõdema, et meil puuduvad nii olulise valdkonna kui metsandus kohta üldse mingid selged pidepunktiandmed, mille alusel riik saaks läbipaistvalt ja kaasavalt valdkonda juhtida. See on olnud peamine põhjus, miks Eestis on juba pikemat aega käibel emotsionaalne termin «metsasõda».

Ka kliimaministeeriumi värske kantsler Keit Kasemets ütleb intervjuus Fookusele, et metsanduses puudub üheselt arusaadav juhtimisinfo ning et Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMK) on värskelt sõnastatud omanikuootustes antud ülesandeks usaldusväärse metsandusinfo tekitamine. Sealjuures selgub, et RMK-le polegi riik varem üldse omanikuootusi sõnastanud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles