JÜRI ADAMS «Vastutuse võtmine» ei lahenda tegelikku probleemi (36)

Jüri Adams
, endine riigikogu ja Põhiseaduse Assamblee liige
Copy
Riigikogu nelja koosseisu kuulunud ja aastatel 1994–1995 justiitsministrina tegutsenud Jüri Adams on 1992. aasta põhiseaduse projekti peamine autor.
Riigikogu nelja koosseisu kuulunud ja aastatel 1994–1995 justiitsministrina tegutsenud Jüri Adams on 1992. aasta põhiseaduse projekti peamine autor. Foto: Mihkel Maripuu

Kaja Kallas ei ole valitsust juhtides teinud midagi, mille puhul saaks rääkida «poliitilisest vastutusest», ka valituse toetus ei ole kriitiliselt madal. Miks rääkida üldse kriisist, kui pole reaalset võimalust erakorralisteks valimisteks, küsib endine poliitik Jüri Adams.

Kõik need, kes on viimasel ajal peaminister Kaja Kallase puhul rääkinud ja kirjutanud sellest, et oleks vaja, et ta «võtaks vastutuse», on ju seda öeldes mõtelnud sisuliselt hoopiski seda, et Kallas astuks ise peaministri ametist tagasi. Miks nad ei ütle seda otsesõnu? Miks selle asemel niisugune eufemism, mis on kõrvalseisjate jaoks arusaamatu? Kas nad kardavad? Kas nad jätkavad nõukogudeaegse hämamise ja vihjamise harjumust? Väljendavad oma üleolekut või põlgust n-ö tavaliste eestlaste suhtes?

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles