MAIT RAAVA Peaministrikriisi võti on Reformierakonna käes (12)

Mait Raava
, juhtimiskonsultant
Copy
Peaminister Kaja Kallas ja tema Venemaa-ärisidemetega abikaasa Arvo Hallik tänavu maikuus Eesti ja Ukraina lipu taustal.
Peaminister Kaja Kallas ja tema Venemaa-ärisidemetega abikaasa Arvo Hallik tänavu maikuus Eesti ja Ukraina lipu taustal. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Kuna eksimine on inimlik, suhtutakse sellesse mõistvalt ja antakse andeks. Muidugi tingimusel, kui inimene siiralt oma eksimust tunnistab, vabandab ja heastab kahjusid niipalju, kui võimalik. Paraku ei käitu nii peaminister Kaja Kallas, kirjutab juhtimiskonsultant Mait Raava.

Kallas andis valijatele lubaduse makse mitte tõsta, kuid ta teeb seda. Ta mõistis hukka äritegevuse Venemaal, kuid tema abikaasa jätkab seda, seejuures peaministri laenudega. Kuna ta ütleb 23. augusti intervjuus, et tal on kõik andmed abikaasa ettevõtte Venemaa vedude kohta olemas, pole usutav tema 29. augusti intervjuus öeldud väide, et ta ei tea abikaasa Venemaa äritegevuse detaile. Selle asemel, et oma eksimusi tunnistada, vabandada ja tehtud kahjusid heastada, ta põikleb oma eksimuste tunnistamisest ehk jätkab valetamist.

Paraku on sellisel ebaeetilisel käitumise jätkumisel traagilised tagajärjed, mida veenvalt kinnitavad rohkete teadusuuringute tulemused.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles